Een groot carnavalsvriend is niet meer

06 februari 2019

Op veel te jonge leeftijd hebben wij afscheid moeten nemen van ons trouw lid van de Raad van 11 en ex-Prins Marcel van de Voort.

Marcel ademde carnaval, een carnavalsmenneke in hart en nieren. Eerst als wagenbouwer en bestuurslid bij zijn buurt de Ketelenberg en later ook bij de Brimberre.
In 2007 kwam Marcel de Raad van 11 versterken. Samen veel lol gemaakt, gezongen, gehost, en “hil wa af gekloot mi z’n maoten”. En altijd als we weer eens op pad gingen vooraf tomatensoep bij de residentie.
Het hoogtepunt was natuurlijk 2017, het jaar waarin hij als Prins Marcel d’n Derde samen met zijn Prinses Elles de scepter zwaaide over onze mooie Plattevonder. En wat was hij blij verrast toen hij tijdens de optocht van boven op de Prinsenwagen zijn vriendengroep Kwamokus met een heuse carnavalswagen voorbij zag komen.
Met zijn lijfspreuk “Nao 10 jaor raod van elf wier ut wel us tijd, di jaor gaon wai veurop in de strijd!” was 2017 voor hem en zijn gezin een fantastisch jaar.

Pas sinds kort wist Marcel dat hij ernstig ziek was. En deze moeilijke strijd kon Marcel niet winnen.

Wij wensen Elles, Kevin, Naomi, de familie van de Voort, de familie Reumer en verdere vrienden van Marcel heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

En voor Marcel zetten we in een laatste groet onze steek af, ALAAF.
Rust zacht, carnavalsvriend.

Sponsoren