Succesvolle zanikavond en -middag

23 januari 2024

Afgelopen weekend hield carnavalsvereniging De Plattevonder uit Someren-Eind haar zanikavond en -middag. En met succes. Zowel zaterdag als zondag was uitverkocht en bovendien was het aanwezige publiek na afloop zeer te spreken over het geboden amusement en over de avond en middag als geheel. De carnavalsvereniging zelf kijkt dan ook meer dan tevreden terug op het weekend.  

De twee zittingen vonden plaats in gemeenschapshuis De Einder. Of beter: theater en partycentrum De Einder zoals de accommodatie in het openingswoord werd genoemd. Daar was niets te veel mee gezegd. Het geluid en vooral de verlichting waren tip top in orde. Ook na afloop werd de goede sfeer zo vastgehouden. “En ook in de organisatie en het verloop van de avond was alles eigenlijk perfect. Dat blijkt ook wel uit de enthousiaste en mooie reacties na afloop”, aldus voorzitter Bas van Velthoven. 

Na een periode van afwezigheid waren de Ex-Prinsen van De Plattevonder weer van de partij. Vanuit de studio van Opsporing Verzocht brachten zij tal van lokale mysterieuze verdwijningen en vermissingszaken onder de aandacht die toegelicht werden door een bonte parade van officieren van justitie. In het programma hadden de Ex-Prinsen twee liedjes verweven met veel lokale toespelingen. Een mooi stuk dat op aandacht en waardering van het publiek kon rekenen. 

Vriendengroep Niks Gewoon uit Someren-Eind koos zoals gebruikelijk voor wat andere humor. In de setting van het tv-programma Tussen Kunst en Kitsch werden aan de hand van een xxl-gebit onder andere de verhoudingen tussen Someren en Someren-Eind met een knipoog weer wat op scherp gesteld. En in het bingo-variant Bingi Bingi waarbij de balletjes behalve cijfers ook een kleur en een emotie hadden, was het chaos troef.  

Klassieke gardedans 

Vaste waarde is al weer aardig wat jaren op rij dansgroep de D’ends Marietjes. Meer dan twintig vrolijke danseresjes en danseressen brachten in groepen enkele dansen op het grote podium. Hun leidsters prinses Joëlle van den Eijnde, haar zus Lissy van den Eijnde en Maartje Strik waren maar wat trots op hun dames. De club is zelfs uitgebreid met een nieuwe groep oudere meiden die een klassieke gardedans brachten. Presentator Bart de Groot was de enthousiaste reactie uit de zaal niet ontgaan: ‘Het hardste applaus is voor jullie. En terecht, want dansmarietjes horen bij de carnaval en horen op zanikavonden thuis.’ 

Gastoptredens waren er van tonpraters Rob Scheepers (als EHBO’er) en Andy Marcellissen (als wielrenner) en het Helmondse cabarettrio Applaus. Met name het optreden van Applaus, dat beide keren af mocht sluiten, ging erin als koek. 

 (zie foto’s voor een impressie)

 

Sponsoren